FRÅGOR & SVAR (FAQ)

I vilken åldersgrupp ska mitt barn vara med och dansa i?

Man får lov att gå i den åldersgrupp som man ska fylla under året. Dvs. om man fyller 6 år på hösten så får man lov att gå i 6-8års grupperna även på vårterminen. Detta är för att garantera att man kan gå med sina klasskompisar oavsett när på året man fyller år.

Får man prova på en gång gratis först?

Vår första vecka varje termin är alltid en gratis prova på vecka. Då får man dansa hur mycket man vill utan kostnad.

Vilka kläder ska man ha på sig på dansklassen?

Detta beror på vilken dansklass man ska gå på, det viktigaste är såklart att man känner sig bekväm i det man ha på sig och kan röra sig fritt. När det kommer till skor så har vi aldrig utomhus-skor på oss inomhus. Rekommenderade skor är t.ex. gympaskor, sneakers, sockiplast, jazzskor, eller för dem allra yngsta ”balett slippers”. Sådana finner ni t.ex. här: Dansskor för barn

Får jag som förälder vara med inne i danssalen?

Föräldrar är välkomna att vara med inne i danssalen under första veckan av dansklasser. Därefter vill vi helst att alla föräldrarna sitter utanför salen där det finns fönster in. Passa på att ta en kopp kaffe i vår reception eller träna i gymmet.

När får mitt barn gå upp i nivå?

På Studio S Danskompani har vi 5 olika nivåer beroende på vilken nivå man är i. Vi är väldigt noggranna med vilka som går i vilka nivåer för att undvika både fysiska skador men också skador på självförtroendet. Därför ska man alltid anmäla till samma nivå som man gick förgående termin – därefter meddelar vi er innan terminsstart ifall vi anser att du eller ditt barn är redo för att gå upp i nivå. Om ni anmäler er till en nivå som ni inte gått tidigare kommer ni få ett mail av oss där vi meddelar att ni blivit nedflyttade.

Mitt barns klass har blivit ändrad från Nivå 2 till Öppen Nivå, varför?

Vi har tagit beslutet att de stilar det endast finns en klass utav (t.ex. showfunk, chairdance m.m) kommer vara i öppen nivå. Anledningen är att det annars inte finns möjlighet för nya dansare att någonsin kunna dansa den stilen. Det innebär inte att nivån kommer bli lättare – endast att nivån baseras på dom som är anmälda till den. Om majoriteten av dom anmälda har god teknisk bakgrund och har dansat länge så kommer nivån läggas därefter, och vice versa.